2130276154-6998470769
info@fotomoments4u.gr
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 70Α ΑΙΓΑΛΕΩ
Φωτογράφιση επόμενης μέρας από τον Φωτογράφο Γάμου Ιάκωβο Στρίκη στο Τατόι Συμβουλές για ένα τέλειο γάμο

Διαλογή νυφικού – μια δύσκολη υπόθεση

Ο καλός σου το καλοκαίρι που μας πέρασε, σου έκανε πρόταση γάμου, κάπου ρομαντικά ή και όχι, δεν έχει όμως καμία σημασία καθώς τώρα μέσα στην χαρά ξεκινάς να οργανώσετε τον γάμο σας. Βέρες, λουλούδια, εκκλησία, φωτογράφος και πάρα πολλά ακόμα τα οποία πρέπει να κάνεις εσύ. Εδώ όμως έρχεται και η δική μας εμπειρία να σε βοηθήσει σε αυτό, κατά καιρούς έχω γράψει πολλά άρθρα με συμβουλές για σένα όπως το “Συμβουλές για ένα τέλειο γάμο από τον Φωτογράφο Γάμου Ιάκωβο Στρίκη” .

Tώρα θέλω να σου μιλήσω για κάτι εντελώς διαφορετικό, για το πως να διαλέξεις το νυφικό.

 

Η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα εσύ θα διαλέξεις ότι θέλεις και ας λένε όλοι γύρω σου ότι θέλουν, είναι ο δικός σου γάμος, η δικιά σου μέρα, και σου αξίζει το καλύτερο από κάθε άποψη.

Στα χρόνια που δουλεύω σαν φωτογράφος γάμων, έχω δει πολλά νυφικά και πολλές νύφες, φανταστείτε δύο με τρεις νύφες την εβδομάδα από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβρη κάθε χρόνο τα τελευταία δέκα και βάλε χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο.

Έχοντας δει λοιπόν όλα αυτά, μπορώ να σας πω μερικά μικρά πράγματα.

 

Ουρά ή όχι ?

 

Η ουρά στο νυφικό έχει πολλά και διαφορετικά σχέδια, η αλήθεια είναι ότι η ουρά είναι ένα κομμάτι του νυφικού που σε άλλα νυφικά είναι ωραίο και σε άλλα όχι, αυτό όμως είναι επιλογή δική σου, της νύφης.

Φωτογράφιση επόμενης μέρας από τον Φωτογράφο Γάμου Ιάκωβο Στρίκη στο Τατόι Συμβουλές για ένα τέλειο γάμο

Πέπλο ?

 

Μάλιστα, το πέπλο, ένα από τα αγαπημένα μου αξεσουάρ σε νυφικά, και αυτό για έναν απλό λόγο, μου έχει δώσει τα τελευταία χρόνια καταπληκτικές φωτογραφίες, όχι μόνο στην προετοιμασία της νύφης, αλλά και κατά την διάρκεια του μυστηρίου, ειδικά στους καθολικούς γάμους με το πέπλο να καλύπτει την νύφη μέχρι την στιγμή που ο Ιερέας θα πεί την γνωστή φράση “Και τώρα μπορείς να φιλήσεις την νύφη”.

Φωτογράφιση επόμενης μέρας από τον Φωτογράφο Γάμου Ιάκωβο Στρίκη στο Τατόι Συμβουλές για ένα τέλειο γάμοΒεβαίως μου έχει δώσει και σε άλλες περιπτώσεις πολύ ωραίες εικόνες, όπως στην φωτογράφιση της επόμενης ημέρας, εκεί που είμαστε σε εξωτερικό χώρο και ένα απαλό αεράκι είναι αρκετό για να δημιουργήσει εικόνες με μεγάλη δυναμική, και μην ξεχνάτε ότι είμαι φωτογράφος γάμων, μου αρέσουν οι εικόνες που δεν είναι σαν να φωτογραφίζω κούκλες.

Φωτογράφιση επόμενης μέρας από τον Φωτογράφο Γάμου Ιάκωβο Στρίκη στο Τατόι Συμβουλές για ένα τέλειο γάμο

Αέρινο Νυφικό, εφαρμοστό νυφικό ή νυφικό καμπάνα ?

 

Εδώ δυσκολεύει πολύ το πράγμα, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να διαλέξω άμεσα κάποιο από αυτά, καθώς εδώ παίζει μεγάλο ρόλο ο σωματότυπος σου, κάθε ένα από αυτά ταιριάζει και σε διαφορετικό σώμα. Αυτό όμως που μπορώ με βεβαιότητα να σου πώ είναι ότι έχω πολλές εικόνες από την είσοδο της νύφης στην εκκλησία, την ώρα που την συνοδεύει ο μπαμπάς ή ο αδερφός της, και λόγω τεράστιου νυφικού, η μεταξύ τους απόσταση είναι τεράστια.

Φωτογράφιση επόμενης μέρας από τον Φωτογράφο Γάμου Ιάκωβο Στρίκη στο Τατόι Συμβουλές για ένα τέλειο γάμοΠες αυτό εντάξει δεν είναι και πολύ μεγάλο κακό, αλλά μετά το μυστήριο, στο γλέντι, εκεί αρχίζουν τα δύσκολα, η Νύφη μας, δηλαδή εσύ, πρέπει να χορέψει, με ένα πολύ φαρδύ νυφικό ο άντρας της στον πρώτο τους χορό είναι σε μεγάλη απόσταση ή πατάει το νυφικό γιατί θέλει να είναι κοντά στην γυναίκα που μόλις παντρεύτηκε, η νύφη πρέπει να το σηκώνει ψηλά για να μην το πατάει, και όλες σχεδόν οι φωτογραφίες είναι άχρηστες.

Από την άλλη μεριά, ένα πολύ στενό νυφικό μπορεί να είναι ότι πρέπει για τον πρώτο χορό, αλλά μετά όταν αρχίζουν τα νησιώτικα, οι παραδοσιακοί χοροί και τα κλασσικά 80’s & 90’s είναι τελείως άβολο για την νύφη, βέβαια στις φωτογραφίες εκείνης της ώρας σπάνια φαίνεται κάτι τέτοιο αλλά η νύφη το καταλαβαίνει αμέσως.

Φωτογράφιση επόμενης μέρας από τον Φωτογράφο Γάμου Ιάκωβο Στρίκη στο Τατόι Συμβουλές για ένα τέλειο γάμοΌπως και σε πολλά άλλα πράγματα στην ζωή μας, η αλήθεια ή η πραγματικότητα βρίσκεται πάντα κάπου στην μέση, και αυτός είναι ο λόγος που εγώ δεν θα σου πω τι νυφικό θα διαλέξεις, αλλά όταν το διαλέξεις θα χαρώ πολύ να δω την επιλογή σου.

Παρακάτω μπορείς να δεις μερικά ακόμα άρθρα μου από το παρελθόν με επιπλέον συμβουλές για σένα, ελπίζω να σε βοήθησα.

Και μην ξεχνάς ότι μπορείς πάντα να με βρεις στο γραφείο μου για να συζητήσουμε όλες τις μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τον γάμο σου ξεχωριστό.

 

 

TIPS ΓΙΑ ΝΑ… ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΨΟΓΟ ΣΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΟΥ!

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΑΜΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΥΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΙΑΚΩΒΟ ΣΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ FOTOMOMENTS4U ΜΕΡΟΣ 2